Riihimäen rautatieasema
Riihimäen rautatieasema. Asemarakennuksen vanhin keskimmäinen osa on Hyvinkään työpäällikön asuinrakennus, joka siirrettiin Riihimäellä asemarakennukseksi v. 1868. Lisäsiivet on rakennettu v. 1886. Aseman edessä raiteella suurlakon lakkojuna, kaksi höyryveturia sekä junanvaunuja.
Keywords: asema-alueet; asemarakennukset; asemat (liikenne); höyryveturit; lakot; liikennepaikat; rakennukset; rautatieasemat; rautatiet; suurlakko 1905; työtaistelut; veturit; Riihimäki